Det ovÀntade

Omröstning: 3.5/10 (2 röster lagda)

Typiskt nog verkar det blÄsa upp till storm just som jag kommer upp frÄn tunnelbanan vid RÄdmansgatan. Vinden fÄr mitt, för en gÄngs skull utslÀppta hÄr att flyga Ät alla möjliga hÄll och vÀnster. Jag suckar och skyndar pÄ mina steg, sÄ att jag snart kommer fram till Stadsbibliotekets trappa.
Jag springer med dubbla steg Ät gÄngen och sjÀlvklart snubblar jag pÄ nÀst sista trappsteget. BerÀttelsen om O flyger ur min hand och jag trillar framlÀnges sÄ att knÀt slÄs hÄrt mot trappkanten.
"Fuck alltsÄ!". Jag tittar snabbt pÄ byxan, som det blivit ett litet hÄl i, men jag börjar snart att titta efter vart boken tog vÀgen istÀllet.
Jag blir lugn nÀr jag ser att en gammal gubbe redan plockat upp den Ät mig och hÄller den, med framsidan nedÄt, mot mig. Jag tackar och tar den snabbt ifrÄn honom.
NÀr jag kommer in pÄ bibblan hÄller jag boken tÀtt emot mig, i hopp om att ingen ska lyckas se vad det Àr för snusk jag lÀser...
Jag lÀgger fram boken pÄ disken för ÄterlÀmning och möts av standardsmajlet som alla biblotekarier verkar ha fÄtt gÄ kurs för att lÀra sig.
"Nejmen oh, en erotikbok minsann!", sÀger tanten och det ekar i hela lokalen. Jag kÀnner hur alla blickar vÀnds mot disken dÀr jag stÄr...
Jag vÀnder mig generat om och fastnar med blicken pÄ en man som stÄr en bit bakom mig. Han skiljer sig frÄn alla andra. Han tittar inte nyfiket, utan han stirrar pÄ mig!
Jag ler osÀkert Ät honom innan jag vÀnder mig tillbaka till tanten som verkar ha insett sitt misstag. Hon ser till att koda av boken snabbt sÄ att hon kan meddela; "Inga böcker hemma och inga skulder, bra!". Jag nickar kort och börjar gÄ mot utgÄngen.
Jag tvingas stanna utanför dörrarna ett tag, eftersom jag typ kommer att dö av köldskador om jag inte tar pÄ mig min halsduk och vantar ordentligt. Jag hoppar överraskat till nÀr nÄgon bakom mig plötsligt lÀgger handen pÄ min axel och harklar sig.
"Hm, jag mÄste nog tyvÀrr be dig att komma med hÀr..". Jag vÀnder mig om och fÄr se mannen som stirrade pÄ mig inne i biblioteket. Just som jag Àr pÄ vÀg att le mitt osÀkra flin igen tar du till orda...
"Jag jobbar pÄ biblioteket och det Àr min plikt att se till att allt gÄr rÀtt till. Eftersom du Àr ett barn och ÀndÄ har lyckats komma över en vuxenbok mÄste jag tala lite med dig."
Jag synar dig frÄn topp till tÄ. Tycker att det Àr lite konstigt nÀr du pÄstÄr att du jobbar pÄ bibblan, fastÀn du Àr fullt pÄklÀdd med ytterklÀder och inte verkar ha nÄgon sorts arbetsklÀder eller namnskylt.
Men jag hinner inte fundera mer över det, för "Den hÀr vÀgen ska vi!"
Du gÄr fort och jag mÄste nÀstan jogga för att hinna med dig. Som tur Àr behöver vi inte gÄ lÄngt innan du slÄr koden till en port och pekar mot hissen lÀngst bort i korridoren. Vi Äker upp till högsta vÄningen.
Under resan fÄr jag lite mer tid att fundera över vad det Àr för en konstig kille som tydligen har som jobb att kolla upp vad folk lÀser, men jag antar att jag bara skulle förvÀrra det hela genom att stÀlla nÄgon dum frÄga...
Du öppnar hissdörren och visar mig fram till en dörr. Du lÄser upp dörren och hÄller upp den för mig. Jag tackar för din artighet och stiger in.
"Hehe, vÀrst vad lite möbler du hade dÄ, Àr du nyinflyttad?", undrar jag frÀckt. Du vÀntar med ditt svar och jag fÄr tid att studera lÀgenheten som bara bestÄr av ett rum. I hörnet lÀngst bort ligger en sliten madrass och strax innanför dörren stÄr ett matbord med tvÄ stolar...
"Det Àr jobbets lÀgenhet.", svarar du till slut och pekar att jag ska sÀtta mig pÄ ena stolen. Jag slÄr mig ner, men kan inte sluta att se mig omkring i det tokiga lilla rummet.
"SÄ du har lÀst berÀttelsen om O du?", frÄgar du. Jag nickar och reser mig för att kolla in madrassen i hörnet, den ser bara för skabbig ut!
"Jadu, det kan man knappt tro! Det kan inte har varit nÄgon vidare noggrann lÀsning, för du har uppenbarligen inte lÀrt dig att en hora ska se pÄ den som talar till henne och att hon ska svara ordentligt! Hur skulle jag kunna höra din nickning!? Va?"
Jag stirrar storögt pÄ dig. Dina arga ögon gör mig rÀdd och jag vill se Ät ett annat hÄll, men ditt jÀrngrepp om mitt nackhÄr hÄller mig fast i samma stÀllning.
"Va!?", frÄgar du igen. "Jo.."
Du slÀnger mig ifrÄn dig sÄ att jag hamnar pÄ den Àckliga madrassen! Den luktar inget vidare och jag reser mig snabbt till sittande stÀllning.
"Har jag sagt att du fÄr resa dig, hora!?" Du sparkar omkull mig och jag blir liggandes pÄ rygg medans du fiskar fram nÄgot ur jackfickan...
Du sÀtter ögonbindeln pÄ mig och det Àr inte den enkla sorten. Nej, det Àr Àkta vara som man inte kan kika under kanten pÄ! Jag önskar att jag hade kunnat kika bara lite nÀr jag hör dig gÄ ivÀg bort Ät dörren igen.
"HallÄ..?", ropar jag. Jag vill ju inte bli lÀmnad ensam pÄ det hÀr sunkiga stÀllet.
"Du..hÄller..kÀften!", förklarar du och mycket riktigt. Efter din hÄrda örfil blir jag knÀpptyst. Du tar mig i armen och drar ivÀg med mig. I början envisas jag lite och stretar emot, men ganska sÄ snart har du fÄtt mig lugn..
Vi Äker ner med hissen, men inte till bottenvÄningen. NÄgra vÄningar innan stiger vi ur och jag hör hur du skramlar med nyklarna till ett dörrlÄs.
"Nej!", jag skakar pÄ huvvet och försöker komma Ät andra hÄllet, men nÀr du tar tag i mitt hÄr och fortsÀtter dra mig in i lÀgenheten ger jag upp.
VÀl inne bakom lÄst dörr hjÀlper du mig att fÄ av mig klÀderna och nu kÀnns det faktiskt bra att jag har ögonbindeln pÄ mig. SÄlÀnge jag inte sett mig sjÀlv naken framför dig, kan jag ju förestÀlla mig att jag fortfarande Àr pÄklÀdd..
Den hÀr lÀgenheten verkar större, eftersom vi gÄr igenom ett antal rum innan du stannar mig. Du plockar upp nÄgot skramlande frÄn golvet och i nÀsta stund blir jag varse om att det var ett par hand- och fotbojor du tog upp. Du spÀnner dem hÄrt pÄ mig innan du leder mig vidare in till ett annat rum.
Jag snubblar lite över tröskeln och nÀr jag skriker till ger du mig genast en örfil.
"LÀgg dig ner pÄ golvet!", befaller du. Jag gör lydigt som du sÀger och i nÀsta stund kÀnner jag hur du strÀcker ut mina armar och ben till max och lÄser fast dem.
Det blir tyst en stund och jag rycker till nÀr du plötsligt kör upp tvÄ fingarar i min fitta.
"ahjj!, snÀlla sluta..!"
"SÄhÀr gÄr det för en liten slyna som lÀser vuxenböker!" Du trycker upp tvÄ fingrar till och det kÀnns som om jag ska spricka!
"Nej, sluta, jag gör vad som helst, sluta, det gör sÄ ont, sluta..!"
"Jag visste vÀl att vi skulle behöva den, ge mig gagballen!", ryter du.
Jag blir tyst, antar att den senaste ordern inte var menad till mig..
Du spÀnner fast gagballen lika noga som du satte fast hand- och fotbojorna.
Jag som sÄ mÄnga gÄnger skrattat Ät gagballs, trott att de inte skulle kunna fÄ tyst pÄ en. Men jag blir verkligen tyst, kan inte fÄ fram ett ord. Och det gör mig riktigt orolig nÀr jag i nÀsta stund hör röster börjar viska omkring mig i rummet. Jag försöker vrida och vÀnda mig, men jag sitter totalt fast....